Over ons

Onze doelstelling
Wij bieden hulp aan in het wild levende dieren zoals hazen, konijnen en marters. Daarnaast verlenen wij hulp en houden wij contact met personen die een soortgelijk doel nastreven. We willen zodanig bekendheid verwerven dat iedereen de weg naar de opvang weet te vinden, zodat onnodig dierenleed wordt voorkomen. Zit u met een vraag of probleem over een wild dier, neem dan gerust contact met ons op.

Opvang
Wanneer een ziek of gewond dier bij ons binnenkomt wordt deze geregistreerd, onderzocht en zo nodig worden er medicijnen toegediend bij de behandeling. Daarna worden ze apart gezet ter observatie. Voor de een is dat klein en donker, voor een ander juist warm onder een lamp of in de couveuse of juist in een buitenverblijf. Dierenambulances rijden bij ons af en aan, maar u kunt ook rechtstreeks uw gevonden dier bij ons brengen. Graag wel even bellen van te voren!

Verzorging
Kleine verwondingen, botbreuken, parasieten, etc, worden door ons zelf behandeld. Wanneer professionele medische hulp noodzakelijk is doen wij een beroep op een bereidwillige dierenarts.

Ieder dier heeft ander voedsel nodig, vandaar dat er steeds veel verschillende soorten voedsel aanwezig dient te zijn. Denk bijvoorbeeld aan verschillen tussen vleeseters, viseters, aaseters, zaadeters of zuigelingen.

Terug in de natuur
Het moment waarop het dier zodanig is hersteld en kan worden vrijgelaten is voor ons natuurlijk het hoogtepunt en het uiteindelijke doel van onze stichting.